PRIVACY POLICY

OogopNederland

Versie/Laatste update: januari 2017

 

Welkom bij OogopNederland

Je privacy is van groot belang voor OogopNederland. Wij voldoen aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Telecommunicatiewet en de Europese privacyrichtlijn 95/46/EC. In deze “Privacy Policy” kan je lezen wat voor soort persoonsgegevens we verzamelen, en hoe we je persoonsgegevens opslaan, verwerken en beschermen. Verder kan je lezen voor welke doeleinden we je persoonsgegevens zullen gebruiken, met wie je gegevens gedeeld zullen worden en welke rechten je hebt.

Waarop is deze Privacy Policy van toepassing?

Deze Privacy Policy is van toepassing op al je gebruik van en bezoek aan de mobiele applicatie OogopNederland en de website www.oogopnederland.nl, en alle diensten die we je aanbieden via deze “App” en deze “Website”.

 

Persoonsgegevens

Je "persoonsgegevens" betekent in deze Privacy Policy “informatie of onderdelen daarvan waarmee jij geïdentificeerd zou kunnen worden”.

 

Je toestemming

OogopNederland zal je persoonsgegevens niet verzamelen, verwerken, gebruiken of openbaren zonder je toestemming. Daarom vragen we je om in te stemmen met deze Privacy Policy (en onze Gebruiksvoorwaarden) voordat je onze App en/of Website kan downloaden, gebruiken of bezoeken. Je kan onze App en/of Website niet downloaden, gebruiken of bezoeken als je niet instemt met deze Privacy Policy.

 

Ben je jonger dan achttien jaar?
Als je zeventien jaar of jonger bent, kan je geen gebruik maken van onze App en/of Website.

Welke persoonsgegevens verwerken we?

Voordat je nieuwsfoto’s en/of berichten via onze Website en/of App kan posten, zullen we je vragen om een account aan te maken. Voor het aanmaken van een account, zal je ons een gebruikersnaam, wachtwoord en je e-mailadres moeten verstrekken. Deze gegevens zullen we verwerken.

 

Nadat je een account hebt aangemaakt, krijg je gelegenheid om ons informatie te geven over jouw voor- en achternaam, woonplaats, regio’s, thema’s en tags waar je geïnteresseerd in bent en kan je een profielfoto uploaden. We zullen ook deze gegevens verwerken.

 

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je account te maken via jouw profielen bij Facebook, Twitter of Google+. Door deze ‘connect’-diensten van Facebook, Twitter of Google+ te gebruiken, geef je toestemming aan deze platformen om de (persoons)gegevens die je met hen hebt gedeeld, ook met ons te delen – zoals je gebruikersnaam, foto’s, wall posts en informatie over je vrienden(lijst). We zullen deze gegevens verwerken.

 

Daarnaast verwerken we jouw IP-adres, de taal van je browser en – als je daar expliciet toestemming voor geeft – je geo-locatie.

 

Hoe maken we gebruik van je persoonsgegevens?

We gebruiken de persoonsgegevens die je ons verstrekt voor de hieronder omschreven doeleinden.

 

Inloginformatie

We gebruiken je inloginformatie (gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord) om je identiteit te verifiëren en je toegang tot je account te geven.

 

Accountgegevens

Jouw account zal openbaar toegankelijk via de App en de Website zijn. De volgende gegevens zullen met andere gebruikers en bezoekers van OogopNederland worden gedeeld:

  • (Gebruikers)naam;

  • Profielfoto;

  • Woonplaats;

  • Overige door jou geplaatste informatie, zoals foto’s, nieuwsberichten, reacties bij nieuwsberichten van andere gebruikers en de regio’s, thema’s en tags die je volgt.

 

Je kunt er daarnaast voor kiezen om op je account iets meer over jezelf te vertellen of juist beslissen om voor andere gebruikers en bezoekers anoniem te blijven.

 

Gebruikers en bezoekers kunnen gerichte zoekacties verrichten op basis van gebruikersnamen, voor- en achternamen, woonplaats en andere informatie die gebruikers via hun accounts gedeeld hebben.

 

Als je een account aangemaakt hebt via ‘connect’-diensten van Facebook, Twitter of Google+, dan zullen de gegevens die je met deze platformen gedeeld hebt (zie ook hierboven) aan je account gelinkt worden. Als andere gebruikers hun account ook hebben aangemaakt via ‘connect’-diensten van Facebook, Twitter of Google+, kan je zien welke overeenkomstige relaties jij en andere gebruikers hebben.

 

We adviseren je om voorzichtig te zijn met het delen van persoonlijke informatie met andere gebruikers en bezoekers via onze Website en App.

 

E-mailadres

We zullen je e-mailadres niet delen met derde partijen. Ook is je e-mailadres niet zichtbaar voor andere gebruikers en bezoekers van OogopNederland.

 

We gebruiken je e-mailadres om:

- je op de hoogte te houden van nieuwe berichten, reacties en andere activiteiten met betrekking tot jouw account. Je kunt je op elk moment voor deze diensten afmelden.

- je per e-mail te wijzen op accounts van andere gebruikers die mogelijk interessant voor je zijn. Je kunt je op elk moment voor deze diensten afmelden.

- je per e-mail op de hoogte te houden van campagnes en (speciale) aanbiedingen die mogelijk interessant voor je zijn. Je kunt je op elk moment voor deze diensten afmelden.

- contact op te nemen in het geval van (technische) ondersteuning bij eventuele problemen.

 

Geo-locatie,woonplaats, regio’s, thema’s en tags

Jouw woonplaats is zichtbaar voor andere gebruikers en bezoekers van OogopNederland. Zo kunnen gebruikers en bezoekers die in jouw regio wonen of werken kennisnemen van voor hun relevante content.

 

Als je ervoor kiest je geo-locatie met ons te delen of als je aangeeft in welke regio’s, thema’s en tags je geïnteresseerd bent, gebruiken wij deze data om te bepalen welke nieuwsfoto’s met berichten, campagnes en (speciale) aanbiedingen mogelijk interessant voor je zijn.

 

Browsertaal en IP-adres
We gebruiken je browsertaal instellingen om je aan te schrijven in een taal die je spreekt. Je IP-adres helpt ons om te bepalen welke campagnes en (speciale) aanbiedingen mogelijk interessant voor je zijn.

 

Historie klantenservice

Als je contact met ons opneemt, slaan we jouw correspondentie met onze klantenservice op om onze dienstverlening aan jou te kunnen optimaliseren.

 

Niet-persoonlijke gegevens

We zullen mogelijk ook niet-persoonlijke gegevens verwerken wanneer je onze Website en/of App gebruikt. Deze gegevens kunnen je browsertype en -versie betreffen, maar ook de type van je computer en technische informatie over jouw middelen om contact te maken met onze Website en/of App (zoals je besturingssysteem en -platform, en de internet service providers die je gebruikt).

 

Push berichten van OogopNederland

Als je ons daar expliciete toestemming voor gegeven hebt, zullen we je push berichten sturen via onze App om je te informeren over nieuwe berichten en andere activiteiten met betrekking tot jouw account. We kunnen je ook push berichten sturen met suggesties voor door andere gebruikers geplaatste informatie die je misschien leuk vindt.

 

 

We verkopen je persoonsgegevens niet aan derde partijen

Wij verkopen geen persoonsgegevens aan derde partijen. We zullen persoonsgegevens alleen met derde partijen delen als we hiertoe wettelijk verplicht zijn.

 

Derde dienstverleners

Het is mogelijk dat we persoonsgegevens moeten delen met derde dienstverleners, om ons te assisteren in de exploitatie van de Website en/of App, of om namens ons een verwerking van jouw gegevens uit te voeren. Deze derde partijen zijn contractueel verplicht om de betreffende gegevens niet te gebruiken voor andere doeleinden dan in deze Privacy Policy zijn beschreven.

 

Generieke geaggregeerde (niet-persoonlijke) gegevens

We kunnen generieke geaggregeerde (demografische) gegevens met onze zakenpartners, vertrouwde relaties en adverteerders delen. Met generieke geaggregeerde gegevens bedoelen we volledig en onomkeerbaar geanonimiseerde gegevens.

 

Hoe beschermen we je persoonsgegevens?

We spannen ons in je persoonsgegevens te beschermen tegen ongeautoriseerd(e) toegang, wijziging, openbaarmaking, gebruik of vernietiging. We versleutelen onze diensten met gebruik van SSL (Secure Sockets Layer), de gegevens zijn alleen toegankelijk via een geheim wachtwoord en digitale handtekeningen, en onze medewerkers hebben alleen toegang tot je gegevens op een need-to-know-basis.

Cookies

We kunnen “cookies” gebruiken om je gebruikservaring te verbeteren wanneer je onze Website bezoekt. Cookies helpen ons om de Website te verbeteren en om een betere en meer gepersonaliseerde dienst te leveren. Dit omvat o.a. het onthouden van je inloggegevens, het versnellen van je zoekopdrachten, en jou herkennen wanneer je terugkeert naar onze Website. 

 

Een cookie is een klein tekstbestand, met daarin een reeks van tekens, dat op je computer kan worden geplaatst wanneer je een website bezoekt. Dit tekstbestand identificeert je browser en/of computer. Wanneer je onze Website opnieuw bezoekt, zorgt de cookie ervoor dat onze Website je browser of computer herkent. Als je niet wil dat cookies worden verzonden naar je computer, kan je dit aan de hand van de cookie-instellingen van je browser veranderen. Houd er rekening mee dat sommige functies of diensten van onze Website mogelijk niet of minder goed functioneren zonder cookies. Tenzij je jouw browser hebt ingesteld om cookies te weigeren, zal ons systeem cookies plaatsen wanneer je onze Website bezoekt.

 

Wij maken gebruik van de volgende soorten cookies:

 

Functionele cookies: dit zijn cookies die essentieel zijn voor de werking van onze Website, zij stellen je in staat om je door onze Website te navigeren en gebruik te maken van de daarin verwerkte functies.

Analytische/statistische cookies: we gebruiken deze cookies om bezoekersstatistieken in kaart te brengen. We gebruiken deze statistieken om de Website en mailings constant te verbeteren, en je op deze manier relevante informatie aan te bieden. Deze cookies stellen ons ook in staat om het aantal bezoekers te herkennen en tellen, en om te bekijken hoe bezoekers navigeren wanneer zij van onze Website gebruik maken. Dit helpt ons om de gebruikersnavigatie te verbeteren en ervoor te zorgen dat gebruikers en bezoekers gemakkelijker vinden wat ze nodig hebben.

Tracking cookies: deze cookies houden klik- en surfgedrag bij. Door middel van deze cookies kunnen we zien of en wanneer jij je profiel bekijkt, en of je doorklikt naar onze Website. 

 

Wijzigingen in deze Privacy Policy

Wij zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om onze Website en/of App te verbeteren. We kunnen onze Privacy Policy van tijd tot tijd updaten. Als het gaat om significante wijzigingen, zullen we daar melding van maken op onze Website en App samen met de bijgewerkte Privacy Policy. We verzoeken je om de bijgewerkte Privacy Policy te accepteren voordat je verder kunt gaan met jouw bezoek aan en gebruik van onze Website of App.

 

Jouw rechten
Je hebt het recht om:

  • ons te verzoeken om geen contact meer met je op te nemen;

  • ons te verzoeken om een kopie van alle persoonsgegevens die we over je verwerkt hebben;

  • ons te verzoeken om je persoonsgegevens te corrigeren, te updaten of te verwijderen in of uit onze administratie;

  • enig misbruik van je persoonsgegevens te rapporteren.

 

Als je vragen, opmerkingen of zorgen hebt over de manier waarop wij met je persoonsgegevens omgaan, stuur ons dan een e-mail via info@oogopnederland.nl .

Je persoonsgegevens zullen niet langer worden bewaard dan nodig is voor je gebruik van onze diensten. Je kunt op ieder moment je persoonsgegevens bekijken, bewerken of verwijderen door in te loggen op je persoonlijke account. Wanneer je jouw account verwijdert, zullen al je persoonsgegevens met betrekking tot dit account worden verwijderd. Alleen generieke geaggregeerde (niet-persoonlijke) gegevens zullen worden bewaard.

Wie zijn wij?
OogopNederland, de bijgehorende Website en App worden geëxploiteerd door:

 

OogopNederland B.V.

Eemnesserweg 29 a

1261HH Blaricum

 

Kamer van Koophandel: 59647779

Btw-nummer: @

www.oogopnederland.nl